Madde Bağımlılığı ve Zararlı Alışkanlıklar Semineri Düzenlendi.

Önleme programlarının öncelikli amacı koruyucu faktörleri arttırıp risk faktörlerini azaltmaktır. Yapılan birçok araştırmanın sonucunda, madde kullanımının 12-13 yaşlarında başladığı ortaya çıkmıştır. Kullanılan maddelerin başında alkol, sigara, esrar, uçucu maddeler ve ilaçlar gelmektedir. Son yıllarda sentetik uyuşturucu olarak ortaya çıkan ve kısa sürede birçok gencimizin ölümüne yol açan 'Bonzai' de uyuşturucu maddeler arasında yer alarak gençlerimizi tehdit etmektedir. Çoğu madde bağımlılığa yol açtığı için de bırakmak zor olmaktadır. Bu nedenle önemli olan hiç başlamamak ve maddelerin insan vücudunda oluşturduğu zararlar hakkında bilinçli olmaktır. Öğrencilerimizde bu bilinci oluşturmak amacıyla da önleyici rehberlik hizmetleri kapsamında okulumuzdaki tüm şubelere 02-05/12/2014 tarihleri arasında okul rehber öğretmeni Hanım YAKAR tarafından 'Madde Bağımlılığı ve Zararlı Alışkanlıklar 'isimli seminer çalışması düzenlenmiştir.

Yayın: 12.03.2015 - Güncelleme: 03.03.2023 10:16 - Görüntülenme: 906